Parteneriat RoCloud - CSA Romania

Parteneriat RoCloud – CSA Romania

Astazi a fost semnat parteneriatul strategic intre Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) si Cloud Security Alliance, Capitolul Romania.

Reprezentantii celor doua organizatii, Mihai Cristea – Director Executiv CSA Romania si Razvan Iovan – Presedinte RoCloud, au stabilit directiile principale de colaborare astfel:

  1. Facilitarea schimbului de informații referitoare la incidente sau evenimente de securitate cibernetică, identificate de cele două părți, precum și concentrarea eforturilor comune pentru derularea de activități în domeniul securității cibernetice, care să ducă la formarea unei culturi de securitate a persoanelor din aria de responsabilitate a celor două entități
  2. Crearea unui cadru de bune practici în domeniul securităţii cloud computingului în România, care să poată evolua ulterior într-o adoptare a standardelor de certificarii CSA STAR pentru furnizorii de cloud.
  3. Campanii de conştientizare a dimensiunilor si beneficiilor cloud computingului în economia naţională şi implicit necesitatea securităţii informatice in cloud.
  4. Concentrarea eforturilor comune pentru creșterea capacității naționale de răspuns la incidente de securitate cibernetică ce pot afecta atât infrastructuri cibernetice publice sau private
  5. Activitati de cercetare-dezvoltare in domeniul cloud computingului si securitatii sistemelor de cloud computing si de comunicatii.