Premiile RoCloud – 2016

Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) nominalizeaza pentru anul 2016 urmatoarele companii:

  • Intelligent IT, pentru categoria SaaS
  • Star Storage, pentru categoriile Cloud Security, IaaS/ Virtual Servers si SaaS
  • Huawei (Romania), pentru categoria IaaS/ Public Cloud.

Evaluarea si analiza pentru 2016 tine cont de urmatoarele elemente: diferentiere fata de competitori, complexitatea ofertei, pozitionare pe piata, nivel al investitiilor, parteneriate realizate, rata de crestere.

2017rocloudawards-post

_

Intelligent IT – Smart Bill Cloud

Conform informatiilor analizate, vanzarile Smart Bill in cloud au devenit predominante, iar serviciul este in mod clar cel mai cunoscut si utilizat pe piata locala. Apreciem imbunatatirea si extinderea unor functionalitati, lansarea versiunii Gestiune Cloud si – nu in ultimul rand – obtinerea unei finantari de 1 mil. Euro care va sustine o dezvoltare semnificativa in continuare.

Star-Storage – inregistrare in Programul Cloud Security Alliance (CSA)

Compania a fost prima (si este inca unica) din Romania care face un pas in privinta auto-evaluarii serviciilor sale in conformitate cu cerintele definite de CSA. Apreciem transparenta si eforturile in privinta asigurarii celei mai bune securitati pentru serviciile oferite in cloud.

Star-Storage – StarVault Cloud Server

Apreciem acest produs prin prisma accesului foarte simplu si transparent la resurse de tip virtual server, oferind o experienta excelenta clientilor.

Star-Storage – STATUS

Apreciem acest produs ca fiind cel mai complet si complex concept construit in cloud (cu un plus pentru versiunea On Demand) pentru domeniul serviciilor medicale.

Huawei – Public Cloud

Poate parea mai greu de inteles de ce premiem acest serviciu. Apreciem potentialul si oportunitatea unei consolidari semnificative in jurul acestei solutii in Europa. Solutia de cloud public de la Huawei este deja parte a strategiilor celor mai importanti operatori telecom europeni, prezenti pe plan local: Telekom (prin T-Systems, implementata in centre de date din Germania) si Orange (prin Orange Business Services, in curs de implementare in centre de date din Franta). Vodafone a initiat deasemenea un demo al solutiei prin partenerul AppDirect, dar ulterior a anuntat un parteneriat (in Germania) cu Alibaba Cloud (care insa, conform informatiilor disponibile, se bazeaza tot pe o solutie Huawei). In lista operatorilor care utilizeaza solutia Huawei se numara si Telefonica, care a implementat solutia in mai multe tari din America Latina.

Recent, Huawei a anuntat deja crearea unui business unit special pentru cloud, investitii de 1 mld $ in platforma sa de cloud public, dar si interesul de a oferi servicii cloud si direct.

_

Felicitari si multumiri acestor companii pentru eforturile de promovare a serviciilor de cloud computing!